Doel uitgelicht

De Terugblik – Stichting Voor Jou

Het hele jaar door worden doelen ondersteund uit de opbrengst van de Roparun. Ieder kwartaal wordt een Roparun doel uitgelicht. Gedurende deze fase wordt Stichting Voor Jou uitgelicht.

Stichting Voor Jou organiseert activiteiten waarbij zij mensen met kanker een moment van ontspanning bieden in heftige tijden. Zo organiseren zij o.a. ontspanningsweekenden.
Dit zijn weekenden voor maximaal twaalf personen. De begeleiding wordt gedaan door een psychologe met als specialisatie psycho-oncologie. Zij is tevens mindfulnesstrainer.
Het weekend is niet therapeutisch. Het is een manier om er samen met lotgenoten tussenuit te zijn, te genieten van de mooie omgeving, heerlijk gezond te eten, en ondertussen op een laagdrempelige manier met een stukje verwerking bezig te zijn, daarover te praten met elkaar en vooral ook tools mee te krijgen om thuis verder mee te kunnen op het gebied van ontspanning en beweging.

Stichting Voor Jou ontvangt van Roparun € 3.300 voor het organiseren van een ontspanningsweekend voor mensen met kanker. Eerder ontvingen zij van Roparun een bijdrage van € 4.400 voor een verwendag voor 100 vrouwen met kanker.

Meer informatie over dit doel vind je hier.

??????????????

Het evenement – Look good, feel better

Het hele jaar door worden doelen ondersteund uit de opbrengst van de Roparun. Ieder kwartaal wordt een Roparun doel uitgelicht.

Tijdens deze fase van het evenement wordt Look Good, Feel Better uitgelicht. Look Good, Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging
voor mensen met kanker. Dit doen zij door het geven van workshops, individuele behandelingen en het verstrekken van informatie en tips & adviezen. Een verzorgd uiterlijk geeft een patiënt
net een stukje meer zelfvertrouwen en helpt hem of haar zich “prettiger in het vel” te voelen. Dat heeft een positieve invloed op het welbevinden van de patiënt. Aanvragen voor Look Good, Feel Better workshops komen vaak binnen via ziekenhuizen. In 2014 en 2015 hebben wij al meer dan 40 toezeggingen gedaan voor deze workshops.

Meer informatie over dit doel vind je op:
www.lookgoodfeelbetter.nl

5 LFGB HagaZiekenhuis 12-1-15

 

Voorbereidingsfase – KonneKt Play

Het hele jaar door worden doelen ondersteund uit de opbrengst van de Roparun. Ieder kwartaal wordt een Roparun doel uitgelicht.

Tijdens deze voorbereidingsfase wordt KonneKt Play uitgelicht. Een mooi doel speciaal gericht op kinderen, waar Stichting Roparun een bijdrage aan levert van 49.000 euro. Deze bijdrage wordt besteed aan de ontwikkeling en productie van een spel voor kinderen met kanker die geïsoleerd zitten en dus niet de mogelijkheid hebben om fysiek met andere kinderen te spelen. KonneKt verandert het raam tussen kamer en de gang van een barrière in een canvas voor spel.

Kijk op www.konnektplay.nl voor meer informatie.
Bekijk hier het krantenartikel.

Children playing 3 (1)


Inschrijvingsfase – Hospices

Het hele jaar door worden doelen ondersteund uit de opbrengst van de Roparun. Ieder kwartaal wordt een Roparun doel uitgelicht.

Tijdens deze inschrijvingsfase staan de hospices als doel centraal. Een hospice biedt mensen in hun laatste levensfase, op een heel persoonlijke manier, alle nodige zorg in een rustige huiselijke
sfeer waar ook hun naasten van harte welkom zijn. Het videoteam heeft een mooi filmpje gemaakt over Hospice IJsselThuis uit Nieuwerkerk a/d IJssel, waarin duidelijk naar voren komt wat Roparun voor hen heeft betekend. Hieronder wordt het filmpje getoond.

 

Tijd tot de start van Roparun 2018

De Roparun vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2018

0dagen
0uur
0minuten
0seconden

Roparun 2017 in cijfers

Cijfers per 31 juli 2017

321Teams
189Doelen
€ 5.497.643Opbrengst Roparun 2017

Bekijk hoe u ons kunt steunen

Hoofdsponsor

Hot ITem

SponsorPlus

FABER-LOGO-WHITE-Payoff_outlines-e1467885646648

SponsorPlus

Incomed

SponsorPlus

Het Welzijnswarenhuis

SponsorPlus

Advanced Track & Trace