Samen kunnen we het leven rondom Kanker wat menselijker maken, Jatog?!

Johan Schell

( ♟️ Overig | Lid van team: Team 335 | Jatogniettan?! )

Opgehaald

480
192% bereikt van mijn streefbedrag € 250

Kanker !!

Het leven zonder is voor velen de normaalste zaak in hun dagelijks leven, we kunnen werken, feesten, met vrienden naar de kroeg, sporten en met elkaar Kerstvieren, zonder dat het grote gewicht van de vraag of dit de laatste keer zal zijn, op onze schouder rust.

Dit zorgeloze bestaan is helaas niet voor iedereen de realiteit.

Het leven met en/of rondom kanker is helaas tot op de dag van vandaag nog steeds voor veel te veel mensen hun enige manier van leven.

Veel goede doelen focussen zich vooral op de genezing en preventie van deze klote ziekte. Maar wat nou wanneer jij kanker hebt, of jou partner, je kind, je broer of je zus, je moeder of vader of welke andere dierbare in jou directe omgeving???

Zij moeten geduldig wachten op het moment dat er een mogelijkheid tot genezing gevonden is. Naar verwachting gaat dit nog heel wat jaren duren. Veel te lang voor velen van hen.

We moeten niet vergeten dat voor degene met Kanker en voor de naasten van deze persoon, het dagelijks leven volledig op z’n kop staat en dat de kans op verbetering op korte termijn zeer klein is.

Dat kunnen we niet accepteren, voor al deze mensen, van jong tot oud, of diegene nu zelf Kanker heeft of juist een naasten, deze mensen hebben hulp nodig in het vinden van een manier van leven waardoor deze klote ziekte een deel van hun leven is,

maar zeker niet het enige is waarvoor zij nog leven. Het leven mag geen aftelling zijn naar de dood. Leven doe je vandaag en dan zie je wel wat morgen brengt.

Stichting Roparun zet zich al meer dan 25 jaar in voor het steunen van kleine doelen en initiatieven voor het helpen van deze mensen.

Of het nu is door het steunen van lokale kleine zorgcentra in het financieel ondersteunen bij de aanschaf van nieuwe apparatuur voor behandelen van klachten en nazorg, het juist steunen van initiatieven voor het faciliteren van een laatste wens in de palliatieve fase, of het helpen ontwikkelen van kinderspeelgoed voor kinderen die in quarantaine moeten leven omdat zij te vatbaar en te zwak zijn.

Stichting Roparun organiseert al ruim 25 jaar een estafette loop vanuit verschillende steden in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Alle routes eindigen altijd in Rotterdam, waar alle teams feestelijk en geëmotioneerd onthaald worden.

Deze loop is een slijtage slag voor alle deelnemers van zo’n 3 dagen, 3 dagen van weinig tot geen slaap, beperkt voedsel en slechte slaapvoorzieningen en een enorme sportieve prestatie, oftewel een echte uitputtingsslag.

Maar dit valt in het niet bij wat mensen die met Kanker moeten leven dagelijks moeten doorgaan.

In 2024 gaat het Roparun Team Jatogniettan?! zich weer inzetten voor Stichting Roparun, ik ga samen met 21 andere enthousiastelingen weer de strijd van een estafette loop van ruim 550 kilometer aan, om hiermee een zo’n mooi mogelijk bedrag op te halen voor de goede doelen die stichting Roparun ook komend jaar weer wilt steunen.

Beschikbare activiteiten:

  • 🗣️ Teamcaptain
  • 🏃🏽 Loper
  • 🚴 Fietser
  • 🚗 Chauffeur
  • 👨‍🍳 Cateraar
  • 💆 Masseur
  • 🗺️ Navigator
  • ♟️ Overig

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer