Ook in 2024 weer mee met de Roparun

13 oktober 2023 12:25

Zoals gezegd ga ik ook in 2024 weer mee als chauffeur op de Roparun. Dit jaar was de 1e keer na al een aantal jaren van collega's de verhalen te hebben gehoord. 
Het allerliefst zou ik meegaan als loper, om de uitdaging aan te gaan om zo'n 60 uur in verschillende blokken , steeds weer opnieuw uit het begeleidende busje te stappen en je blokje van ongeveer 1500meter te rennen. Dan weer terug de bus in waarna je teamgenoot zijn of haar blokje rent. Tot jij weer aan de beurt bent. Wellicht net op adem opnieuw de bus uit, aftikken en weer met stramme spieren opstarten voor de volgende 1500 meter.... En dat door en door en door.

Dit jaar heb ik het dus zo van dichtbij al mee mogen maken als chauffeur. Een hele andere uitdaging was het. Eerst wennen aan het rijden van zo'n grote bus...en dat op allereli kleine landweggetjes en in het donker en uiteindelijk ook met steeds minder slaap.. Daarnaast mag je volgens het regelement niet zomaar langs de weg parkeren, dus moet je of op inritten of een veilige parkeerhaven inparkeren. En om de snelheid erin te houden, het blijft tenslotte een race, is het wel handig om dan achteruit in te parkeren...

Mensen..dat doe ik met mijn eigen auto al niet vaak, laat staan met zo'n bus. Maar al doende leert men en elke 1500m vooruit kijken waar je kan staan en opnieuw inparkeren dan leer je snel. Hieronder wat foto's om een beeld te rkijgen. De volgende keer vertel ik wat meer over hoe het verder was dit jaar !

Tenminste..als mijn blog gelezen word en gaat helpen om meer geld in te zamelen. De eerste 50 euro heb ik zelf gestort en daar zal nog meer bijkomen voor de start op 18 mei 2024. Maar ik zie dat bedrag ook graag groeien door jou bijdrage. Maakt niet uit of dat 1 euro is, of meer. Alle bijdragen word ik blij van en moedigt me aan om meer op deze BLOG te plaatsen 

Hieronder kan je via de QR code direct doneren. Gewoon even richten met je telefoon en DOEN !
of ga naar  https://www.roparun.nl/fundraisers/twan-van-bakel/donate