“Leef je leven en haal alles eruit wat er in zit!”

Leef je leven en haal alles eruit wat erin zit! Dat was het levensmotto van onze lieve zoon Kevin. Zijn positieve levenskracht geeft ons elke dag weer moed om verder te gaan met ons leven.

Kort voor Kevin zijn tweede verjaardag (oktober 2000) werd hij ernstig ziek: een kwaadaardige tumor in zijn lever. We wisten totaal niet wat ons overkwam. In mei van datzelfde jaar waren wij voor de tweede keer papa en mama geworden van onze tweeling Vincent & Thomas. Onze wereld stond totaal op zijn kop. Er volgden intensieve chemo behandelingen met nare bijwerkingen en een heftige operatie tussendoor waarbij de helft van zijn lever werd verwijderd. Na een half jaar van aanvullende chemo behandelingen werd Kevin in februari verlost van deze nare behandelingen.

In maart 2003 werd opnieuw iets gevonden, een erfelijke poliepziekte, waarvan de levertumor een gevolg was. Hij werd intensief gecontroleerd op darmpoliepen, daar deze de grote kans hadden te ontaarden in darmkanker. Uit voorzorg werd in 2008 zijn dikke darm preventief verwijderd. Na een jaar van therapie, in de hoop de groei van de tumorcellen te kunnen stoppen, volgden nog twee verdere jaren met andere soorten van ontstekingsremmers en chemo-injecties.

In oktober 2013 stonden de artsen uiteindelijk echt met hun rug tegen de welbekende muur en wisten niet meer wat te doen. Uiteindelijk is Kevin met spoed in het ziekenhuis beland met zeer hevige buikklachten, alwaar de artsen een sterk verhoogde bloeddruk vaststelden. Zes november 2013 overleed onze zoon Kevin op vijftien jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tijdens zijn ziektebeeld hebben we als gezin mogen ervaren wat het betekent om kwaliteit van leven te mogen hebben als je lijdt onder een ziekte waaraan je op vroege leeftijd sterft.

received_10207107669961642


‘’Wij doen mee met de Roparun om uit te dragen wie hij was: moedig en strijdvaardig, daarom gaan we door. Wij zijn het aan hem verplicht. Hij stond
immers klaar voor iedereen en had altijd een luisterend oor.’’

 

Wij putten er kracht uit om ons in te zetten voor de Roparun, Kevin zou niet anders gewild hebben. De mooiste momenten tijdens de Roparun zijn de massale toejuichingen tijdens de doortochten in de diverse plaatsen, de gemeenschappelijke inzet van de groep, de verbondenheid met andere groepen tijdens de tocht en de bezinningsmomenten als je even alleen bent.

Het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” kunnen we dan ook helemaal onderschrijven.
Kevin, maar ook wij, hebben mogen genieten van extra levendige dagen die door de Roparun mogelijk zijn gemaakt. Zo heeft Kevin bijvoorbeeld tijdens zijn behandelingen steun gehad aan de KanjerKetting. Op de foto is deze te zien met Kevin zijn knuffel. We zijn blij met de mooie ervaringen die Kevin heeft mogen opdoen in zijn te korte leven.

_DSC8828

“Zoals Queen eens zong, Don’t stop me now, zo zal ik de 25ste Roparun lopen!”

‘’De #Ropaun, hardlopen van Rotjeknor naar Parijs… ik vond het een belachelijk idee. Ik rookte, sportte niet en leefde lang leve de lol, maar nu... ik ben niet meer te stoppen!’’ – Jan Paul

Lees het verhaal van Jan-Paul

“Ieder jaar met kippenvel en een brok in mijn keel”

Lees het verhaal van Hennie