Tijd tot de start van roparun 2019

8 t/m 10 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De Run op het leven

324 Teams
111 Doelen
Opbrengst Roparun 2019

Doorkomst Almelo

04-06-2017 om 20:10 uur

Doorkomst Almelo is altijd een feest op zich. Deze stad heeft namelijk een eer hoog te houden, aangezien zij al drie keer nummer 1, een keer nummer 2 en een keer nummer 3 ‘Doorkomststad van het jaar’ zijn geweest op de route Hamburg.

Dit jaar is de route iets aangepast vanwege herstructurering van de binnenstad. Deze gewijzigde route start om te beginnen 5 kilometer buiten de stad. Men loopt door de prachtige landelijke omgeving richting Kasteel Huis Almelo, en vervolgens naar De Gravenallee. Speciaal voor het Roparunweekend is deze straat omgedoopt tot ‘Laan der Bezinning’. Aan deze laan staat een post die aan elk team een tasje uitdeelt met hierin: een doosje ‘Goed bezig’ (Bolletje repen), stoepkrijt om de naam van de persoon op te schrijven voor wie je loopt en een wenskaart die ingevuld kan worden en vervolgens opgehangen kan worden aan de ‘Wensboom’ in de binnenstad. 

De route gaat vervolgens richting de stad waar je eerst nog langs CP8 komt en waar ook de commandopost van De Almeloopers gevestigd is. Vanaf hier begint de spanning te stijgen en zijn de verwachtingen hoog. Iedereen weet dat het helemaal los gaat in de binnenstad van Almelo. Dit jaar zijn er twee feestpleinen ingericht te weten: de Korenmarkt en het Amaliaplein. 

Op de Korenmarkt staat een speaker met een DJ. De speaker roept elk team persoonlijk om en de DJ draait een verzoeknummer van het desbetreffende team. De Almeloopers hebben namelijk met elk team persoonlijk contact gehad. Op het Amaliaplein worden er ook verzoeknummers gedraaid, maar nu van de betreffende loper die op dat moment het plein op komt. 

Alle kroegen hebben hun terrassen opgesteld, het bier vloeit rijkelijk, tel hier de Twentse gezelligheid bij op, dan weet je wel wat voor feest het hier is!