Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

325 Teams
47 Doelen
€58.961,29 Opbrengst Roparun 2020

Team 11 uitgelicht: Taxi Bakker Runners

05-06-2017 om 11:57 uur

Op steunpunt Ede (brandweerkazerne) spotten we het laatste team, Taxi Bakker Runners (team 11) van de Hamburg route. Zij doen dit jaar  voor het twaalfde jaar mee en dit is alweer het 5de jaar vanaf route Hamburg. 

Deze laatste plek hadden zij zelf ook niet ingecalculeerd, maar het is de eerste nacht al flink misgegaan met het team. Het team was flink verdwaald en er was geen communicatie mogelijk tussen de lopers/fietsers en de volgauto. Uiteindelijk zijn zij door Duitse politie terug op route gebracht. Een groot verschil tussen Parijs en Hamburg is het feit dat Parijs meer teams heeft waardoor je makkelijker achter de menigte aan kan lopen. In Hamburg lopen minder teams waardoor je heel goed moet kunnen navigeren.

Vervolgens had het team tijdens de tweede nacht een nieuw probleem. Tijdens een fietsenwissel ging de laadklep van het busje waarin de fietsen staan niet meer open. Hierdoor liepen zij nog een vertraging van zeker 20 minuten op.  

Afgelopen nacht was een koude nacht (5°C), maar er stond geen wind. Dit was voor de lopers goed te doen. De fietsers hadden het erg zwaar, ze droegen meerdere lagen kleding en handschoenen. Omdat het tempo lager lag en zij minder bewegen had het lichaam langer tijd nodig om warm te worden. 

 

 

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden