“Houd de sfeer goed binnen het team!”

Op een verjaardagfeestje binnen de familie deed iemand een gewaagde uitspraak “Ik zou ooit wel de Roparun willen doen”. Het idee kreeg onverwacht veel bijval en binnen een mum van tijd had een compleet team hun deelname al mondeling overeengestemd. Maar we weten ook allemaal hoe het kan lopen met zulke plannen: ze verwateren en er haken steeds meer mensen af..

In dit geval zou Patrick Snoeck er een stokje voor steken, hij was vastbesloten om dit plan niet te laten verwateren. Hij schreef een team in voor de Roparun van 2014. Daarna verzamelde hij telefoonnummers van alle personen die op de bewuste avond hadden toegezegd dat zij met hem mee zouden doen. Een ‘groepsapp’ werd aangemaakt en daar volgde een mededeling van Patrick: “We staan ingeschreven voor de Roparun en mogen starten in Parijs!”. Een storm van verbaasde maar vooral enthousiaste reacties vulde de groep chat en zo was team ‘Common Goal’ een feit!


Common Goal
Het team is begonnen met een club vrienden en familie, maar met de jaren is de samenstelling wel wat veranderd. Het gezamenlijke doel is daarentegen altijd gelijk gebleven. De Roparun is een geweldige sportieve prestatie en het evenement is een mooie belevenis, maar geld op halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker blijft het belangrijkst.


Terugblik
De afgelopen Roparun is voor het team een van de beste geweest volgens teamcaptain Patrick. “Het team heeft een hoop geld opgehaald en de sfeer was perfect! Het weer tijdens deze editie was wat minder maar dat maakte de sportieve prestatie des te groter.”.

Of het team nog iets geks heeft meegemaakt? Afgelopen jaar liep de distributiesnaar van een van de busjes. Deze is in de nacht nog vervangen zodat ze de volgende dag toch met het hele team konden starten. Gekker was het een aantal jaar geleden toen het team twee lopers en een fietser kwijt raakte tijdens een run-bike-run, gelukkig kwamen ze deze 12 kilometer verderop weer tegen.

Toch zijn deze tegenslagen tijdens de Roparun voor team Common Goal in verhouding maar kleinigheidjes. Het team heeft namelijk twee keer een bijzonder emotionele startdatum getroffen. Eens viel de startdatum gelijk met de sterfdag van de vader en eens met de sterfdag van een zoon van een teamlid. Ook denkt het team terug aan het jaar dat een teamlid meeging als masseuse, bij haar werd kanker geconstateerd en een jaar later is ze overleden. Deze gebeurtenissen zorgen voor een sterke teamband en natuurlijk versterkt het hun common goal.


Roparun 2018
In 2018 start het team met een nieuwe uitdaging. Na vier keer vanuit Parijs te hebben gelopen starten zij aankomend jaar in Hamburg. De eerste teamvergadering is al achter de rug en er zijn onder andere nieuwe plannen gemaakt voor het binnenhalen van sponsors. Op dit moment is het hele team dan ook al enthousiast bezig met het inzamelen van goederen en materiaal en natuurlijk het inzamelen van geld voor het goede doel. Team Common Goal gaat er vanuit dat ook 2018 weer een mooi Roparunjaar zal worden.

Common Goal-tip voor nieuwe teams
Houd de sfeer goed binnen het team!

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden