Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€376.874,70 Opbrengst Roparun 2020

Kleine volksverhuizing tussen Parijs/Hamburg en Rotterdam

18-05-2018 om 13:57 uur

Dit pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 27e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in onder het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Vorig jaar was de opbrengst bijna 5,5 miljoen euro.

Wiljan Vloet, directeur van Stichting Roparun, vertelt: “Het is alsof er zich een klein dorp verplaatst, want alle teams hebben voertuigen, catering, fietsen en wat niet meer bij zich. Op enig moment vormen we zo twee linten van vele tientallen kilometers lang richting Rotterdam. En dat gaat dag en nacht door. Allemaal zetten zij zich in voor het goede doel, om de laatste levensfase van zieke medemensen waar mogelijk te verlichten. Want dat is waar het ingezamelde geld naar toe gaat.”

Uit Hamburg vertrekken 82 teams en uit Parijs doen 226 teams mee. Elk team telt ongeveer 25 deelnemers. De deelnemers uit Hamburg leggen 566 kilometer af, die vanuit Parijs 532 kilometer. Als teams finishen tussen 12.00 en 20.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

De Roparun is het hele pinksterweekend te volgen op www.roparun.nl via een live uitzending. Ook www.roparunradio.nl zal het gehele weekend liveverslag doen van de estafetteloop.

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden