Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De run op het leven

324 Teams
128 Doelen
€5.626.988,79 Opbrengst Roparun 2019

Team Blijf Positief: hoe doen ze dat toch?

10-08-2018 om 12:36 uur

Twijfel je nog om in te schrijven voor 2019? Of heb je al inschreven maar ben je benieuwd naar een ander team? Lees dan hier over de topopbrengst van team 63 en hun tips voor deelname aan Roparun 2019!

Team 63 Blijf Positief staat onder leiding van teamcaptain Harry van Kampen. Zoals wel bekend zijn teams in principe vrij om taken binnen het team zelf in te richten.

Hoe zit dat bij team 63?
Richting de Roparun organisatie is Harry van Kampen de teamcaptain. Eigenlijk is dit binnen ons team de Coördinator voorbereiding. De Coördinator voorbereiding zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, om een zo optimaal mogelijk klimaat te creëren voor een geslaagd evenement. Tijdens de Roparun zelf is iemand anders Teamcaptain. De laatste 2 edities is dit Koos Gouw geweest.

Wanneer en hoe is het team opgericht?
Het team is opgericht in 1998, om in 1999 voor het eerst mee te kunnen doen. Het is gestart met een oproep van 2 enthousiaste hardlopers, Theo van Wezel en Rens Korver met ondersteuning van de heren Arthur van Tienen en Peter van de Ende, om binnen Nerefco (een joint venture van Texaco en BP raffinaderijen in Nederland) een Roparun team op te richten. Voldoende collega’s hebben zich gemeld en zo het Roparun avontuur is gestart.
Van alle mensen die vanaf dat moment hebben deelgenomen is Peter van den Ende nog steeds actief binnen team Blijf Positief als penningmeester.

Hoe hebben jullie de afgelopen Roparun ervaren?
Roparun 2018 was voor ons team toch wel een beetje speciaal. Het was de 20e keer dat we hebben deelgenomen. Roparun 2018 was er weer eentje, net als alle voorgaande versies, om nooit te vergeten. De sfeer in het team, de sfeer van de teams onderling, het feest bij de start, het enthousiasme onderweg, de aankomst in Rotterdam, geweldig! Dan natuurlijk het mooie bedrag wat we met alle teams bij elkaar hebben gebracht voor de goede doelen die de Roparun nastreeft waar we weer erg trots op mogen zijn.

Wat is een Roparun moment dat jullie nooit meer vergeten?
Voor het team zijn de “Hands on Car” evenementen die destijds twee keer zijn georganiseerd in winkelcentrum de Struytse Hoek in Hellevoetsluis toch wel hoogtepunten geweest qua acties om sponsorgeld binnen te halen. Tijdens de Roparun is de introductie van de Herdenkingsmuur in Bergen op Zoom wel een enorm kippenvelmoment geweest. Verder hebben de bijdragen van José Wognum (2008) en Lisanne Spaander (2016) tijdens de Roparun bijeenkomsten een wel heel bijzondere indruk achter gelaten.
De start in Rotterdam Zuidplein en de finish in Parijs waren ook zeer memorabele momenten.

Jullie hebben een recordbedrag van maar liefst 107.559 euro opgehaald. Hoe hebben jullie dit klaargespeeld?
Het is heel mooi dat we tijdens onze 20e deelname een zo mooi bedrag hebben kunnen realiseren. Het had de 2e keer kunnen zijn als team met de hoogste opbrengst. Helaas is het niet gelukt om een groot deel van dit bedrag op tijd betaald te krijgen. De opbrengst die wij als team realiseren bestaat eigenlijk uit 2 delen. In eerste instantie benaderen we bedrijven om ons team te sponsoren. Het bedrag dat we hiermee realiseren, kunnen we verdubbelen via onze werkgever (BP). BP wil de mensen die in dienst zijn stimuleren om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, door hier per jaar een bedrag van $5000 voor beschikbaar te stellen. Deelname aan de Roparun valt ook onder deze regeling en hier maken we dankbaar gebruik van.

Wat zijn jullie plannen of ideeën voor Roparun 2019?
Een meerderheid van het team heeft ervoor gekozen om in 2019 vanuit Parijs te starten. Het idee is er om voor het team een overnachting te boeken in de buurt van Parijs, waardoor we wat meer uitgerust aan de start kunnen verschijnen en niet zo hoeven te “stressen” om op tijd op het startterrein te zijn. Verder blijft onze doelstelling: Als één team, veilig, zonder incidenten en respectvol een gezellig sportief evenement beleven en een zo hoog mogelijke financiële bijdrage voor de goede doelen van de Roparun nastreven.

Wat is jullie boodschap voor teams die overwegen deel te nemen in 2019?
Deelname aan de Roparun levert een unieke ervaring op. Wees wel voorzichtig, want het is een soort verslaving, een virus waarmee je wordt besmet. Als je er eenmaal aan begonnen bent, kom je er achter dat het een geweldig avontuur is, een avontuur voor het leven, waar je niet gemakkelijk  meer afstand van doet. Als team hebben wij inmiddels een behoorlijke ervaring en een goed draaiboek. Schroom niet om ons te vragen jullie te helpen bij de organisatie als dat gewenst is. Heel veel plezier tijdens de voorbereiding en vergeet vooral niet om ervan te genieten.

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden