Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€1.176.291,72 Opbrengst Roparun 2020

Wij laten vrouwen stralen

26-11-2018 om 13:50 uur

Look Good, Feel Better. Een advies voor het leven, dat iedereen past. Een doel ook dat al jaren steun krijgt van Roparun en waar we al veel over gezegd en geschreven hebben. Een mooie aanleiding om het project nu eens in de praktijk te gaan bekijken, want ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’. De werkelijkheid bleek nog specialer dan de verhalen.

Op een kille dinsdagochtend meld ik me samen met Wiljan Vloet bij het Sint Franciscus ziekenhuis in Rotterdam, waar directeur Petra Odenthal ons meeneemt naar een workshop van Look Good, Feel Better.

“De teams van de Roparun maken met alle mooie projecten die zij financieel mogelijk maken, echt het verschil voor heel veel mensen met kanker. Door hun (financiële) steun kunnen wij deze vrouwen weer laten stralen!”, aldus Petra Odenthal, directeur van Look Good, Feel Beter.

Een enthousiaste groep vrijwilligers, waarvan één die tien jaar heeft meegedaan aan de Roparun, toont er vol passie hoeveel kennis zij in de loop der jaren hebben ontwikkeld. In twee uur leren de deelnemers van alles op het gebied van uiterlijke verzorging. Huidverzorging en make-up natuurlijk, maar ook haar- en nagelverzorging komen aan bod. Maar Look Good, Feel Better is zoveel meer dan techniek. De deelnemers komen tot rust. Ze doen iets leuks, in een veilige omgeving met mensen die precies weten wat er op dat moment in hun leven speelt.

Wiljan Vloet: “Dat is prachtig om te zien, en dat heb je ook pas echt door als je daar in de zaal zit. Tijdens de workshop zie je mensen op hun gemak komen. Sjaaltjes gaan af, er wordt gelachen en gepraat, even een moment geen patiënt.”

Je gunt elke Roparunner de ervaring om eens bij zo’n workshop mee te kijken. De zin ‘hier doen we het voor’ is misschien wat cliché. Maar wat mag je als Roparunteam trots zijn dat we dit mee mogelijk maken.

– Max, communicatiemedewerker Roparun

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden