Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€1.176.291,72 Opbrengst Roparun 2020

PATIO open getrapt

21-12-2018 om 10:03 uur

Vanaf 2 januari kent het Erasmus MC een nieuwe voorziening, PATIO (Patiënt Informatiecentrum Oncologie). Aan de buitenzijde van het ziekenhuis, met de kapper en Starbucks als meest naaste buren, is met steun van Roparun een prachtige ruimte gemaakt waar patiënten en anderen de hele dag kunnen binnen lopen met vragen of gewoon voor een kop koffie en een praatje.

Prof. dr. Stefan Sleijfer, afdelingshoofd interne oncologie van Erasmus MC, en oud-voetballer John de Wolf trapten op 20 december de nieuwe locatie letterlijk open. Sleijfer vat de functie van PATIO samen in de woorden ontspanning, ontmoeting, ontdekken en ontzorgen. “We zitten net buiten het ziekenhuis, dus in een meer ontspannen sfeer. Mensen kunnen er lotgenoten ontmoeten en op zoek gaan naar informatie en zo dingen ontdekken die ze nog niet wisten. We kunnen hen bijvoorbeeld ontzorgen met informatie over financiële gevolgen van hun ziekte.”

PATIO draait op een grote groep vrijwilligers en gaat naar verwachting van Sleijfer zeker niet alleen mensen uit de directe regio bedienen. “Tien procent van onze patiënten woont meer dan honderd kilometer van Rotterdam.”

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden