Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

120 Teams
0 Doelen
€4.309,30 Opbrengst Roparun 2020

Wensenambulance, powered by Roparun

10-12-2018 om 11:49 uur

Ongeveer vijfenzeventig keer per jaar rukt de wensenambulance Amsterdam en omstreken uit. Vanaf 8 december kunnen de vrijwilligers en hun gasten weer in een spiksplinternieuw voertuig op pad. Powered by Roparun. Simone Kukenheim, wethouder Zorg in de hoofdstad, onthulde de auto samen met twee vrijwilligers.

Een moeder die met haar twee jonge kinderen nog een keer de schapen in de schaapskooi wilde zien. Amber die dolgraag naar de barbecue wilde, die haar school voor haar had georganiseerd. De man die nog één keer door een bouwmarkt wilde lopen. De vrijwilligers van de wensenambulance regelen het maar al te graag. Voorzitter Jan Veenstra is helder: “Zonder Roparun zouden we veel dingen niet kunnen doen. De oude ambulance was gewoon niet meer betrouwbaar en we konden soms wel gewone ambulances gebruiken, maar dit is veel mooier.”

Wiljan Vloet complimenteert het bestuur en de vrijwilligers. “Bij het toekennen van de bijdrage door Roparun heeft meegespeeld dat jullie goed samenwerken met andere wensambulances. Waar mogelijk wil Roparun samenwerking stimuleren tussen initiatieven in de palliatieve sfeer.”

Roparun heeft 116.000 euro bijgedragen aan de aanschaf van de nieuwe ambulance. Drie dagen na de officiële ingebruikname maakt de Amsterdamse wensambulance de eerste officiële rit, naar Zandvoort. De dag erna gaat het richting Artis.

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden