Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€1.176.291,72 Opbrengst Roparun 2020

Nieuw lid Comité van Aanbeveling Roparun

14-01-2019 om 11:43 uur

Sander de Hosson, longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen met als specialisatie longkanker en palliatieve zorg, is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Stichting Roparun.

Sander de Hosson: “Roparun heeft in de laatste jaren bewezen hoe je door je op een geweldig sportieve manier in te zetten, de kwaliteit van leven van zoveel patiënten kan verbeteren. Mede door Roparun komt de kwaliteit van de palliatieve zorgverlening in Nederland op een hoog niveau en dat verdient iedereen die geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte. Dat is de reden dat ik het werk en de activiteiten van Roparun van harte ondersteun en uitdraag.”

De Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de jaarlijkse Roparun, een estafetteloop van Parijs/Hamburg naar Rotterdam. Het geld gaat naar doelen gericht op palliatieve zorg aan mensen met kanker en hun naasten, die aansluiten op het motto van de Roparun ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De opbrengst van de Roparun 2018 was ruim 5 miljoen euro.

Andere leden van het Comité van Aanbeveling zijn Yvonne de Boer, voorzitter van de Stichting Haarwensen en prof. dr. Carin Uyl – de Groot, hoogleraar health technology assessment aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden