Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€1.176.291,72 Opbrengst Roparun 2020

Wat voor acties houden de teams?

23-01-2019 om 14:46 uur

Het is super om te zien hoe actief de teams bezig zijn met het organiseren van acties voor de Roparun. Hieronder wat voorbeelden van de teams!

Theatershow Rob en Emiel levert 8.177 euro op

Team 293 – Steamwork organiseerde op 4 oktober 2018 een theatershow. Bijna 500 mensen genoten in Theater De Willem in Papendrecht van de nieuwe voorstelling ‘Onderweg’ van Rob en Emiel. Al jaren verweven Rob en Emiel magie, cabaret, verwondering en humor in feel-good performance-acts voor hun eigen theatershows en evenementen.

De acts van Rob en Emiel werden op verschillende nationale en internationale wedstrijden met goud beloond. Op het NK Magic wonnen zij alleen al als duo 8 keer goud in drie verschillende categorieën, kregen een eervolle onderscheiding voor hun komische presentatie en wonnen zij de Grand Prix, de hoogst haalbare Nederlandse magic-award, waarmee zij officieel Nederlands kampioen werden!

Tijdens het Wereldkampioenschap Mentalisme in 2009 werden zij bekroond tot beste mentalisten ter wereld. Daarmee behoren zij officieel tot de absolute wereldtop!

Na de eerste show in 2016, die goed was voor 8.000 euro, werden de contacten al snel weer gelegd voor een tweede show. Dit keer werd er een ‘langere aanloop’ genomen naar de theatershow.  Deze show is een try-out geworden van hun theatershow ‘Onderweg’ die drie maanden later in première zou gaan. De steun van het theater, waar de show werd opgenomen in het programmaboekje en met vermeldingen op de website en social media kanalen en verschillende nieuwsberichten in kranten resulteerde in veel PR.

Tijdens de show was er ook plaats voor een gastoptreden van Bas Veldhoven, een van de hoofdrolspelers uit de eerste editie van het televisieprogramma Utopia. Bas was de langstzittende Utopiaan en was zeker van meerwaarde tijdens de show. Dit alles resulteerde in een mooie opbrengst van maar liefst 8.177 euro. Door de hulp van verschillende sponsoren wist Team Steamwork de kosten die zij gemaakt hebben te dekken.

Hulpverleners te water

In het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht gaf viervoudig Olympisch zwemkampioen Inge de Bruijn het startschot voor de zwemmarathon van 2019. In estafettevorm werd er door zeven teams van hulpverleners van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond twaalf uur lang gezwommen. Deelnemers van de zwemestafette wisten maar liefst 10.000 euro op te halen.

Gezamenlijk wisten de teams in totaal 4.898 baantjes, oftewel 245 kilometer te zwemmen. Het ambulanceteam ging de boeken in. Zij wisten als eerst in de geschiedenis de magische grens van 1.000 banen te doorbreken.

Hans Luijmes namens de organiserende teams: “De zwemestafette “Hulpverleners te water” is ook voor de achtste keer weer een groot succes geweest ! Dankzij de inzet van alle teams, en een laatste storting van € 29,05 door algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Arjen Littooij, zijn we op een einduitslag van € 10.000,- uitgekomen. Als organiserende teams zijn we natuurlijk super blij met zo’n mooi resultaat.”

De zwemestafette werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door drie Roparunteams: 046 Safety4Units, 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond en 115 Ambulanceteam.

Benieuwd naar wat de andere teams voor acties organiseren? Kijk dan even bij onze teamactie-kalender!
Jullie evenement terugzien in de kalender? Mail dan de gegevens naar info@roparun.nl!

 

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden