Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De run op het leven

324 Teams
128 Doelen
€5.626.988,79 Opbrengst Roparun 2019

Bram Som nieuwe ambassadeur Roparun

13-02-2019 om 10:29 uur

‘Voormalig topatleet’ vindt hij zelf duidelijk beter klinken dan ‘oud-atleet’. Bram Som is nog steeds houder van het Nederlands record op de 800 meter (1.43.45), treedt op als tempomaker tijdens het Diamond league circuit, maar noemt zichzelf geen prof-atleet meer. “Mijn leven staat niet meer in dienst van de sport, maar ik ben ervoor om mijn kennis en ervaringen te delen.” Sinds deze week is hij ambassadeur van Roparun, de estafetteloop die ruim 700 keer zijn favoriete afstand lang is.

Bram: “Als je atletiek in je DNA hebt zitten, dan ken je de Roparun. De Roparun is bij veel lopers goed bekend. Dus in die zin is het voor mij niet iets nieuws, al heb ik nog nooit meegedaan. Het neerzetten van een teamprestatie trek mij enorm. Atletiek is een individuele sport, maar de prestatie lever je nooit alleen. Kijk ik als atleet naar de Roparun, dan is de trainingspuzzel voor een Roparun heel interessant. Als topsporter kijk je niet alleen naar je training, maar ook naar eten, slapen, je oefeningen en naar de mentale kant. Dat komt bij de Roparun allemaal terug, in andere gradaties, maar toch. Dat is lastig, maar tegelijkertijd ook een van de mooie kanten er van. Als ambassadeur wil ik daar iets mee doen.“

“Toen ik gevraagd werd, heb ik vooral even stilgestaan bij het gegeven dat de dag maar 24 uur telt. Over het doel heb ik geen moment hoeven na te denken. Dit is waar ik bij wil horen. In het verleden heb ik marathons begeleid voor goede doelen. Daar deden bijvoorbeeld ouders aan mee waarvan een kind kanker had. Ik ken die sfeer, de lading die dat geeft. Roparun is ook veel méér dan een loop van Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Natuurlijk hoor ik ook geregeld van mensen die kanker krijgen. Dat ik zo meteen als ambassadeur mijn expertise kan inzetten om echt iets te dóen voor die mensen, trekt me enorm aan.”

“Toen ik als topatleet stopte ben ik mensen gaan begeleiden bij hún loopafstand. Om dat goed te kunnen doen, wil je ook zelf ervaren wat zij gaan doen. Zo heb ik een paar keer een marathon gelopen, om te ontdekken wat dat is. Zo wil ik ook wel een keer deelnemen aan de Roparun. Dat je in een bijzonder team meedoet, dat lijkt me een heel mooie ervaring.”

Samen met voormalig topatlete Nelli Cooman en hockey international Maartje Krekelaar vormt Bram nu het ambassadeursteam van Roparun.

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden