Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€1.176.291,72 Opbrengst Roparun 2020

Aan wie denk jij?

10-06-2019 om 18:23 uur

Gestaag komen de teams aan op de Binnenrotte. Vrienden, familie, collega’s en nog veel meer mensen met een eigen reden, huldigen de teams in de richting van de finish. De sfeer zit er goed in, elk jaar is het weer een groot feest in Rotterdam. Er wordt flink uitgepakt door de organisatie om de laatste meters fantastisch te laten eindigen. Natuurlijk wordt er gelachen en gefeest, maar de emoties kunnen soms hoog oplopen. Dan wordt er wel eens een traantje gelaten.

Aan wie we denken, of voor wie ze mee doen aan de Roparun is onze drijfveer. Omdat een ander niet hetzelfde meemaakt, zoals te veel al hebben meegemaakt.

  • Laurens van team 353 voor zijn moeder.
  • Victor van team 245 voor Marion, zijn moeder.
  • Milou van team 264 voor haar oma.
  • Serge van team 104 en Marco van team 234 voor iedereen.
  • Chantal van team 164 voor haar neefje.
  • Peter van team 171 voor zijn vader.

De finish is een moment van ontlading, opluchting en emoties. Elk team komt anders de finish over. We zien teams feestend de finish over komen, en we zien teams ingetogen en bescheiden de finish over komen. Ook binnen de teams gaat men op een andere manier over de finishlijn. Veelal met een lach en een brul, maar even goed ook met een traan en een snik.

“De finish is een moment van gemengde gevoelens. De Roparunners zijn natuurlijk moe. Ze realiseren zich extra waarvoor ze mee doen of de emoties van anderen raakt ze.” Vertelt een vrijwilliger aan de streep.

Wanneer de gevoelens naar boven komen hebben de meeste lopers een speciaal persoon in gedachten. Iemand die ze verloren zijn aan kanker, iemand die nog aan het vechten is, of zelfs de strijd voor hun eigen leven. Aan het eind van de letterlijke en figuurlijke streep gaat het om één ding: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

© 2020 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden