Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€377.307,20 Opbrengst Roparun 2020

De gele gekte slaat toe in Halsteren!

10-06-2019 om 11:05 uur

Heel Halsteren is geel gekleurd. Voor team Stichting Runningteam Altijd Eentje Te Veel voelt het als thuiskomen. Dit team komt uit Halsteren en voor velen is dit een belangrijke mijlpaal.

We spreken Rody Veen van dit team. Dit is de eerste keer dat hij meeloopt met de Roparun. Zelf heeft hij ruim 7 jaar geleden te maken gehad met leukemie. Een vriend van hem heeft toentertijd een etappe van Alpe d’Huez aan Rudy opgedragen. Hij vindt het mooi dat hij nu iets terug kan doen voor anderen. Verder vertelt hij vertelt dat hij steeds meer bekenden ziet naarmate ze Halsteren naderen. “Het voelt heel bijzonder om in je eigen stad aan te komen”. Andere teamleden geven aan dat ze er een warm gevoel bij krijgen: “Dit zijn belangrijke momenten, hier moet je even bij stilstaan”

Even verderop worden we verwelkomd door verse aardbeien en een lange haag van vlaggen en ballonnen. Aan het einde staat een verzameling van supporters, vergezeld met muziek en een omroeper, genaamd Edo Hobert. Hij legt ons uit dat er een nieuw stichting is opgericht om dit alles in goede banen te leiden. Sinds een aantal jaar ondersteunt Stichting Roparun deze doorkomsten. Maar Edo zegt er ook bij: “Het belangrijkste zijn de vrijwilligers”.

Vroeger stond Bergen op Zoom ook wel bekend als “de gele stad”. Halsteren heeft deze kleuren overgenomen. Voor volgend jaar proberen ze Bergen op Zoom weer te betrekken bij de gele gekte. Op deze manier proberen ze de route voor de renners zo leuk mogelijk te maken en ze extra te motiveren.

 

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden