Welke regels rondom verlichting zijn er tijdens de Roparun?

Bedenk dat lichte kleding beter zichtbaar is dan donkere kleding. Denk aan reflecterende hesjes (verplicht voor iedereen op de route), armbanden voor de nacht, ook voor de begeleiders, gevaren driehoeken, lantaarns met voldoende batterijen, kaartleeslampjes/standaard voor op de fiets, goede en werkende verlichting op de fiets en overige voertuigen. Ieder voertuig MOET beschikken over een EHBO set. De exacte regels met betrekking tot verlichting en dergelijke zijn te vinden zijn in het Roparunreglement.

Tijdens de Roparun is het op het parcours voor lopers en fietsers verplicht om een reflecterend en lichtgevend hesje te dragen. Dit moet gedragen worden tussen 20.00 en 08.00 uur.

Er zijn vele soorten veiligheidshesjes te verkrijgen maar het is voor lopers en fietsers verplicht gebruik te maken van het LED-hesje zoals op het plaatje weergegeven. Dit hesje bevat tenminste 6 lampjes aan de voorzijde en tenminste 6 lampjes aan de achterzijde. Tevens dient dit hesje voorzien te zijn van reflecterend materiaal aan zowel de voor- als de achterzijde.

Deze door Roparun goedgekeurde hesjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Roparun team Beat it via roparunbeatit.nl/led-hesjes.