Doorkomsten

Langs de route van de Roparun worden allerlei leuke en gezellige doorkomsten georganiseerd. Deze doorkomsten zijn enorm belangrijk voor Roparun, vooral voor de teams. De sfeer, de gezelligheid, het gevoel, eigenlijk de totale beleving geeft de teams een welkom steuntje in de rug, zij putten daar kracht uit om vol te houden en weer door te gaan.

De organisatie van al deze feestelijkheden is in handen van lokale vrijwilligerscomités. Om de doorkomsten te bedanken stemmen de deelnemers en een jury per route op de leukste doorkomst voor de prijs ‘Roparunstad van het jaar’. De winnende gemeente ontvangt 45.000 euro om te besteden aan een doel wat binnen de doelstelling van Roparun valt. De tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk 22.500 euro en 12.500 euro. Daarnaast is er op beide routes ook een aanmoedigingsprijs van 7.500 euro.

Stichting Roparun draagt de lokale vrijwilligerscomités een warm hart toe, daarom organiseert zij een aantal bijeenkomsten per jaar speciaal voor deze vrijwilligerscomités. Tijdens deze bijeenkomsten staat kennismaken, informeren over actuele zaken en uitwisselen van kennis en ervaringen centraal. Om de doorkomsten een beetje op weg te helpen stelt Stichting Roparun, onder voorwaarden, per aangemelde doorkomst een bedrag van 2.500 euro beschikbaar.

De criteria waaraan een doorkomst dient te voldoen zijn (minimaal vier van de vijf):

  1. Er is versiering aanwezig (lint van minimaal 500 meter)
  2. Er is muziek (live, DJ of anders)
  3. Er is ondersteuning/zijn faciliteiten voor teams (denk aan douches en toiletten)
  4. Er is vermaak voor bezoekers (voor bewoners en anderen)
  5. Er is inrichting aanwezig voor de aanmoediging van de teams (podium, ereboog of anders)

Aanmelden
Wil je voor de run van 2019 (weer) een doorkomststad zijn? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldingsformulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst (januari 2019).

[aanmelden]

Heb je nog vragen, mail dan naar Marianne Varekamp, vrijwilligerscoördinator, m.varekamp@roparun.nl

Doorkomstflyers

Doorkomst Ede – Oase op de Veluwe

Doorkomst Dalen

Tijd tot de start van Roparun 2019

De Roparun vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2019

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

329Teams
93Doelen
€1.574.065,78Opbrengst

Hoofdsponsor

Faber Audiovisuals

SponsorPlus

Faber Audiovisuals