Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

251 Teams
0 Doelen
€14.242,93 Opbrengst Roparun 2020

De organisatie

Het bestuur van Stichting Roparun zet zich in voor ondersteuning en verbinding binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De stichting is volledig aandeelhouder van Ropament B.V., de organisatie die verantwoordelijk is voor het evenement Roparun. Ropament B.V. heeft geen winstoogmerk en heeft als doelstelling om Stichting Roparun te voorzien van zoveel mogelijk gelden. In onderstaande kopjes staan de verschillende onderdelen van Stichting Roparun verder uitgewerkt.

Bestuur Stichting Roparun

Auke de BoerVoorzitter
Michel MolierPenningmeester
Anne-Marike van ArkelSecretaris
Marja BerendsAlgemeen bestuurslid
Marina BettingAlgemeen bestuurslid

SBF-Code Goed Bestuur

Stichting Roparun onderschrijft de SBF-Code Goed Bestuur. De SBF-Code Goed Bestuur belichaamt de ambitie van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) om een nieuwe, uniforme standaard voor goed bestuur bij filantropische instellingen te creëren. Lees hier meer.

Raad van Toezicht Stichting Roparun

Monique KempffVoorzitter
Mark van der WaartFinanciën
Karin van der RijtAlgemeen lid RvT

Statutair directeur

Wiljan VloetDirecteur

Roparunkantoor

Alle activiteiten van Stichting Roparun worden vanuit het kantoor in Schiedam gecoördineerd door een gedreven team van 6 medewerkers. Het bezoldigingsbeleid voor werknemers van Stichting Roparun gaat volgens een eigen regeling.

Karin OeleManager bedrijfsvoering
Jolanda van der VeldeProjectaanvragen en administratie
Jitske KeegelManager communicatie
Max van de VenCommunicatie
Francisca OlsthoornAlgemene zaken
Marianne VarekampVrijwilligerscoördinator

Portefeuillehouders

De portefeuillehouders werken op vrijwillige basis en sturen de vrijwilligers aan. Door heel het land zijn er namelijk ruim 450 vrijwilligers die zich inzetten voor de Stichting. Vijftig van hen zijn het hele jaar bezig met de organisatie van het evenement; de andere vrijwilligers worden vooral tijdens het evenement ingezet. Meer weten over onze vrijwilligers of vrijwilliger worden? Klik hier.

Jan de VuijstStartlocatie Parijs & Steunpunt Parijs
Jos NotenboomRoute en veiligheid
Judith SomersFinish Rotterdam
Jitske KeegelCommunicatie
Ronald JellemaStartlocatie Hamburg & Steunpunt Hamburg
Hugo van HeesLogistiek

Vrijwilligersraad

Martine BoonstraVoorzitter
Jan BolSecretaris
Pauline van DrumptAlgemeen lid
Margaretha ElbersAlgemeen lid
Irma Nijsen-vd HoekAlgemeen lid
Hans SmitAlgemeen lid
André VosAlgemeen lid

Raad van Commissarissen Ropament B.V.

Irma KenterVoorzitter
Jurjen BouwensVice-voorzitter
Stephanie ter BorgRvC lid
Eliane SchoonmanRvC lid

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Roparun zetten zich op verschillende momenten in. Met veel enthousiasme en plezier proberen zij het werk van Roparun nog meer onder de aandacht te brengen. Door hun bekendheid probeert Roparun een grote groep mensen te laten zien waar ze zich voor inzetten.

Nelli Cooman
Tijdens haar carrière is Nelli Cooman twee keer Wereldkampioen, zes keer Europees Kampioen en vijftien keer Nederlands Kampioen geweest. Roparun ligt dicht bij haar hart en ze is altijd aanwezig bij de inschrijving op het startterrein in Parijs om de teams persoonlijk te ontvangen, een foto te maken met iedereen en om de teams te helpen met sponsor activiteiten wanneer dit past. Al met al, een ambassadeur om trots op te zijn! Voor meer informatie over Nelli Cooman, zie haar website: www.nellicoomangames.nl

Maartje Krekelaar
Maartje is hockey-international en speelster van Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch. De middenveldster maakte op 15-jarige leeftijd haar debuut bij de club waar ze inmiddels al 6x de landstitel mee veroverde. Daarnaast wist zij ook met Oranje al verschillende prijzen in de wacht te slepen. Wij zijn trots dat een topsporter als Maartje zich heeft verbonden aan Roparun.

Bram Som
‘Voormalig topatleet’ vindt hij zelf duidelijk beter klinken dan ‘oud-atleet’. Bram Som is nog steeds houder van het Nederlands record op de 800 meter (1.43.45), treedt op als tempomaker tijdens het Diamond league circuit, maar noemt zichzelf geen prof-atleet meer. “Mijn leven staat niet meer in dienst van de sport, maar ik ben ervoor om mijn kennis en ervaringen te delen.” Sinds februari is hij ambassadeur van Roparun, de estafetteloop die ruim 700 keer zijn favoriete afstand lang is.

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis is ondernemer, scheidsrechter op het hoogste niveau en vaak te zien op TV.
“Roparun is voor mij vooral het teamwerk. Als je echt iets wilt, dan heb je bijna altijd een team nodig. Iedereen is daarin een belangrijke schakel. Dat geldt ook als ik op het veld sta. Daar heb ik assistenten, een vierde man en tegenwoordig ook een VAR. Sámen maken we het resultaat en dat zie ik ook bij Roparun, het team boekt samen het resultaat. Dat spreekt mij enorm aan, dat samen voor iets gaan. Ook de vrijwilligers van Roparun zijn zo’n team. Hoeveel dat er zijn, dat is echt ongelooflijk. Als groep iets presteren werkt op het veld, maar ook in mijn bedrijf. Het sleutelwoord is vertrouwen. Als je mensen vertrouwt en vrijheden geeft, dan groeien ze en stijgen ze soms boven zichzelf uit. Dat werkt ook in de sport.”

Marten de Roon
Marten de Roon, speler van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, is de nieuwe ambassadeur van Roparun. “Ik heb er heel veel zin in om mensen te ontmoeten en hun verhalen over de Roparun te horen. Voor mij is het boeiend om in een andere wereld terecht te komen, misschien zelfs wel buiten mijn comfortzone, dan die van het voetbal en de kleedkamer. Voetbal gaat om plezier en soms ook om de centjes, maar dat kan allemaal niet op tegen het verhaal van de Roparun.”

 

Comité van aanbeveling

Het Comité van aanbeveling van Roparun bestaat uit de onderstaande leden. Zij dragen ons een warm hart toe en staan achter onze doelstellingen en activiteiten.


Yvonne de Boer
Voorzitter Stichting Haarwensen

Yvonne: “Vanaf het allereerste moment dat ik in aanraking kwam met Roparun, ben ik geraakt door de warmte en saamhorigheid die zoveel mensen met elkaar kunnen hebben. Het maakt me trots dat ik hier bij mag zijn.”


Carin Uyl-de Groot
Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

Carin: “Stichting Roparun heeft oog voor de mens achter de patiënt.” Lees meer..


Sander de Hosson

Longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen met als specialisatie longkanker en palliatieve zorg

Sander: “Mede door Roparun komt de kwaliteit van de palliatieve zorgverlening in Nederland op een hoog niveau en dat verdient iedereen die geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte. Dat is de reden dat ik het werk en de activiteiten van Roparun van harte ondersteun en uitdraag.”

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden