De organisatie

Het bestuur van Stichting Roparun zet zich in voor ondersteuning en verbinding binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De stichting is volledig aandeelhouder van Ropament B.V., de organisatie die verantwoordelijk is voor het evenement Roparun. Ropament B.V. heeft geen winstoogmerk en heeft als doelstelling om Stichting Roparun te voorzien van zoveel mogelijk gelden. In onderstaande kopjes staan de verschillende onderdelen van Stichting Roparun verder uitgewerkt.

Bestuur Stichting Roparun

Auke de BoerVoorzitter
Michel MolierPenningmeester
Marja BerendsAlgemeen bestuurslid
VacantAlgemeen bestuurslid
VacantAlgemeen bestuurslid

SBF-Code Goed Bestuur

Stichting Roparun onderschrijft de SBF-Code Goed Bestuur. De SBF-Code Goed Bestuur belichaamt de ambitie van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) om een nieuwe, uniforme standaard voor goed bestuur bij filantropische instellingen te creëren. Lees hier meer.

Raad van Toezicht Stichting Roparun

Monique KempffVoorzitter
Mark van der WaardPenningmeester
Karin van der RijtAlgemeen lid RvT

Managementteam Ropament B.V.

Het managementteam van Ropament B.V. bestaat uit de statutair directeur, het Roparunkantoor en evenement coördinatoren.

Statutair directeur

Theo QuaijtaalDirecteur (a.i.)

Roparunkantoor

Alle activiteiten van Stichting Roparun worden vanuit het kantoor in Schiedam gecoördineerd door een gedreven team van 6 medewerkers. Het bezoldigingsbeleid voor werknemers van Stichting Roparun gaat volgens een eigen regeling.

Karin OeleManager bedrijfsvoering
Jolanda van der VeldeProjectaanvragen en administratie
Jitske KeegelCoördinator communicatie
Max van de VenCommunicatie
Francisca OlsthoornAlgemene zaken
Joshua HogervorstStagiair Communicatie

Evenement Coördinatoren

De evenement coördinatoren werken op vrijwillige basis en sturen de vrijwilligers aan. Door heel het land zijn er namelijk ruim 450 vrijwilligers die zich inzetten voor de Stichting. Vijftig van hen zijn het hele jaar bezig met de organisatie van het evenement; de andere vrijwilligers worden vooral tijdens het evenement ingezet. Meer weten over onze vrijwilligers of vrijwilliger worden? Klik hier.

Jan de VuijstStartlocatie Parijs & Route Parijs
Jos NoteboomRoute en veiligheid
Judith SomersFinish Rotterdam & Vrijwilligerscoördinator
Peter DennigStartlocatie Hamburg & Route Hamburg

Vrijwilligersraad

De vrijwilligersraad wordt in 2018 samengesteld. De functie van deze vrijwilligersraad is vergelijkbaar met een ondernemingsraad. Vrijwilligers geven gevraagd (en ongevraagd) advies aan de directeur over het vrijwilligersbeleid.

Raad van Commissarissen Ropament B.V.

Irma KenterVoorzitter
Stephanie ter BorgSecretaris
Jurjen BouwensPenningmeester

Ambassadeur

De ambassadeur van de Stichting Roparun is Nelli Cooman. Tijdens haar carrière is Nelli Cooman twee keer Wereldkampioen, zes keer Europees Kampioen en vijftien keer Nederlands Kampioen geweest. Roparun ligt dicht bij haar hart en ze is altijd aanwezig bij de inschrijving op het startterrein in Parijs om de teams persoonlijk te ontvangen, een foto te maken met iedereen en om de teams te helpen met sponsor activiteiten wanneer dit past.

Tijdens de teambijeenkomsten is ze altijd in staat om de teams te motiveren met haar enthousiasme. Tijdens de Roparun is ze altijd het gehele weekend aanwezig om de teams aan te moedigen, samen met haar man en dochter. Al met al, een ambassadeur om trots op te zijn! Voor meer informatie over Nelli Cooman, zie haar website: www.nellicoomangames.nl

Comité van aanbeveling

Het Comité van aanbeveling van Roparun bestaat uit de onderstaande leden. Zij dragen ons een warm hart toe en staan achter onze doelstellingen en activiteiten.

Ahmed Aboutaleb
Burgemeester van Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb: “Roparun zit in het hart van de deelnemers en sponsoren, in het hart van de stad en van de Rotterdammers. Hier is het allemaal begonnen en hier is de finish. Waar anders?”

Yvonne de Boer
Voorzitter Stichting Haarwensen

Yvonne: “Vanaf het allereerste moment dat ik in aanraking kwam met Roparun, ben ik geraakt door de warmte en saamhorigheid die zoveel mensen met elkaar kunnen hebben. Het maakt me trots dat ik hier bij mag zijn.”

Martin van Waardenberg
Cabaretier en acteur

Bijzonder steuntje in de rug van Martin van Waardenberg

Lisanne Spaander
Zangeres

Lisanne: “Sinds ik twee jaar geleden mijn verhaal vertelde en mijn liedje Vechtersbaas zong in het Luxor theater van Rotterdam voor de Roparunteams, voel ik me sterk verbonden met de Roparun. Zij zorgen dat het leven van iemand die ziek is net even wat aangenamer wordt door steun van verschillende doelen.”

Lees hier Lisanne’s reactie

Carin Uyl-de Groot
Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

Carin: “Stichting Roparun heeft oog voor de mens achter de patiënt.”

Lees hier waarom Carin Stichting Roparun een warm hart toedraagt

Tijd tot de start van Roparun 2018

De Roparun vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2018

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2018 in cijfers

Actuele cijfers

312Teams
103Doelen
€1.197.785,06Opbrengst

Bekijk hoe u ons kunt steunen

Hoofdsponsor

Hot ITem

SponsorPlus

Logo_gpsbuddy bewerkt voor website

SponsorPlus

Het Welzijnswarenhuis