Vrijwilligers

Stichting Roparun is bijna volledig afhankelijk van vrijwilligers. In totaal zijn er meer dan 400 vrijwilligers betrokken bij de Roparun. Vijftig van hen zijn het hele jaar bezig met de organisatie van het evenement; de andere ruim 350 vrijwilligers worden vooral tijdens het evenement ingezet. Bij elk onderdeel van de Roparun zijn vrijwilligers betrokken. Denk hierbij aan de opbouw in Parijs en Hamburg, de begeleiding van teams op de route (motorteam, opbouw en bemanning van checkpoints, calamiteitenteams), activiteiten op de finishlocatie (Coolsingel) in Rotterdam, maar ook een communicatieteam dat gedurende het hele jaar door actief is.

Bart_Pronk_200646

Als vrijwilliger betrokken zijn bij de Roparun levert plezier, nieuwe ervaringen en sociale contacten op. Natuurlijk zorgen we tijdens de Roparun voor eten, voor een slaapplaats en voor Roparun kleding.

De organisatie van de Roparun is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Elk onderdeel wordt aangestuurd door een bestuurslid, een projectleider en projectcoördinatoren. De onderdelen zijn:

1. Route

Hieronder vallen: het uitzetten en controleren van de route, de verkeersveiligheid in nederland , de opbouw en bemanning van checkpoints, het motorteam, kwartiermakers (catering en ondersteuning van vrijwilligers op de route), promotie activiteiten op de route en het ACT (Algemeen Coördinatie Team) op het kantoor in Schiedam.

2. Locatie Frankrijk

Hieronder vallen: de opbouw en afbouw van het startterrein in Parijs, catering op het startterrein, beveiliging en coördinatie op startterrein.

3. Locatie Duitsland

Hieronder vallen: de opbouw en afbouw van het startterrein in Hamburg, catering op het startterrein, beveiliging en coördinatie op startterrein.

4. Locatie Nederland/Rotterdam

Hieronder vallen: de opbouw en afbouw van de finishlocatie (Coolsingel), de catering op de finishlocatie, beveiliging en coördinatie op de finishlocatie.

5. Faciliteiten/logistiek

Hieronder vallen: transport van goederen en voertuigen naar de startlocaties.

6. Marketing en communicatie

Hieronder vallen: activiteiten m.b.t. de website, radio, foto en video activiteiten en het promoteam tijdens de Roparun.

Aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden doe je door het invullen van het aanmeldformulier wat je hier vindt. Vervolgens ontvang je van ons een ontvangstbevestiging via de email en daarna wordt er contact met je opgenomen over de (eventuele) verdere procedure.

Als je nog vragen hebt, kun je die natuurlijk altijd stellen via info@roparun.nl.

Daniël_Rommens_200091

Onderdeel uitgelicht

Onderdeel uitgelicht

Tijd tot de start van Roparun 2018

De Roparun vindt plaats van 19 t/m 21 mei 2018

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2018 in cijfers

Actuele cijfers

311Teams
184Doelen
€255.354,84Opbrengst

Bekijk hoe u ons kunt steunen

Hoofdsponsor

Hot ITem

SponsorPlus

FABER-LOGO-WHITE-Payoff_outlines-e1467885646648

SponsorPlus

Incomed

SponsorPlus

Het Welzijnswarenhuis

SponsorPlus

Advanced Track & Trace