Eén keer Roparun per jaar niet genoeg? Dirk Jan Coorn doet ‘m gewoon opnieuw!

07 september 2023 08:00

Voor Dirk Jan Coorn (Teamcaptain van team 42) is het nieuwe Roparunjaar mooi begonnen: hij fietste afgelopen weekend de volledige Roparun-route, maar dan in zijn uppie. De monstertocht, waarbij Coorn niet sliep, startte vrijdagochtend om 08:00 uur, natuurlijk vanuit Twente.

"Het officiële startterrein was afgesloten dus ik ben nét na het hek van het evenemententerrein op mijn fiets gestapt. In veertien etappes van ongeveer veertig kilometer per stuk ben ik, via de noordelijke route, naar Rotterdam gefietst", aldus Dirk Jan. Maar is de Roparun één keer per jaar dan niet genoeg? "Nee, ik vind dat de Roparun in het oosten van het land veel bekender mag worden en daarom wilde ik iets doen. Ik ben iemand die veel in mijn enthousiasme en in een opwelling doet. Ik zag de zwemactie van Maarten van der Weiden en dacht: dat ga ik ook doen, maar dan op de fiets."

Slapen zat er absoluut niet in. "Natuurlijk heb ik wel genoeg rustmomenten ingebouwd om even de benen te strekken en wat te kunnen eten en drinken." Toch was de belevenis wel anders dan tijdens Pinksteren, ondervond de teamcaptain. "Ik had me er al mentaal op voorbereid om alles alleen te doen. Normaliter zijn er natuurlijk doorkomsten en volop feest, maar nu was er niets. Gelukkig hebben mijn teamleden me goed geholpen. Ze stonden op veel plekken langs de route klaar. De nacht was echt heel zwaar, maar al met al viel het me alles mee. Pas toen ik ’s avonds thuis op de bank zat dacht ik: wat heb ik eigenlijk gedaan?"

Het is zaterdagmiddag 16:00 uur als Dirk Jan in Rotterdam-Centrum aankomt. "Hey, een Roparunner. Is dat nu alweer?", hoort hij een voorbijganger roepen. "Ik moest toch wel even uitleggen wat mijn actie inhield." Onder begeleiding van twee vrijwilligers uit het Roparun-motorteam hoopt hij door te gaan tot aan de Coolsingel. Maar wat blijkt? De Wereldhavendagen vinden plaats, waardoor het ontzettend druk is op de Erasmusbrug. "Toen besloten we maar af te slaan naar de Willemsbrug en daar te eindigen. Ik had er al in totaal zo’n 560 kilometer opzitten, dus dat ene kilometertje naar de Coolsingel meer maakte niet meer uit."

De bijzondere solo-actie van Dirk Jan heeft ook nog een mooie donatie voor Stichting Roparun opgeleverd: ruim 800 euro. "Ik laat de doneerpagina nog openstaan tot 29 september, ik hoop dat mensen – nu ik mijn actie succesvol voltooid heb – nog willen doneren, zodat we op een mooie duizend euro uitkomen."
 

Steun deze actie