De Roparun terug naar Frankrijk

04 oktober 2023 09:59

Na vijf jaar keert de Roparun terug naar Frankrijk. Voor de komende editie maken de deelnemers zich weer op voor een editie door Frankrijk, België en Nederland. In het pinksterweekend van 2024 vertrekken de deelnemende teams vanaf Circuit La Clef des Champs om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en uiteindelijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Met deze inspanning halen de deelnemende teams geld op om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, te veraangenamen.

 

Circuit La Clef des Champs
Het circuit ligt in de gemeente Clastres, zo’n 150 kilometer ten noorden van Parijs. Clastres is een gemeente in het Franse departement Aisne en telt 507 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Saint-Quentin. Hiermee heeft de organisatie een nieuwe startlocatie gevonden voor de jaarlijks terugkerende estafetteloop. In 2019 startte de Roparun voor het laatst vanuit Frankrijk. De startlocatie die destijds gebruikt werd, was niet meer beschikbaar. Roparundirecteur Lesly Wolters is blij met een vernieuwde, maar traditionele start vanuit Frankrijk: “Ik ben trots dat we de komende editie weer vanuit Frankrijk starten. Samen met een groep vrijwilligers zijn we een aantal keer naar Frankrijk gegaan om verschillende locaties te bezoeken. Vol enthousiasme en met open armen zijn we bij dit circuit en in deze gemeente ontvangen.

 

Twee startlocaties
Naast de startlocatie in Frankrijk, start de komende editie ook vanuit Nederland vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Hiermee kent de komende editie, bij voldoende inschrijvingen, ook weer twee routes. Hoe de routes eruit komen te zien, is nog niet helemaal duidelijk. De organisatie verwacht eind oktober een eerste versie te publiceren. Ondanks de onduidelijkheid rond de startlocatie, zijn er toch al honderd teams ingeschreven. Wolters benadrukt nog maar eens hoe belangrijk dit is: “Ondanks dat de startlocatie nog niet definitief was, zijn zij toch al gestart met de voorbereidingen en kijken zij uit naar wederom een onvergetelijk weekend. We gaan met z’n alle zorgen voor een mooie nieuwe Roparun, waarbij de Roparun weer de glans krijgt die het verdient.”

 

Maak het verschil
Naast de sportieve prestatie zet een team zich door middel van het organiseren van acties in om geld op te halen voor het goede doel. Die acties bestaan onder meer uit het verkopen van loten voor de Roparun-loterij, maar daarnaast kunnen teams zelf ook ludieke acties bedenken; van het organiseren van een mini-Roparun op school of de sportclub tot het wassen van auto’s of het verkopen van oliebollen en chocoladeletters, iedereen kan iets doen. Het geld wordt uitgekeerd aan verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk die erop gericht zijn om het leven van mensen met kanker voor zover mogelijk te veraangenamen.

Deelnemen aan de Roparun is een onuitwisbaar avontuur voor het leven. Verzamel je familie, vrienden, collega’s of leden van de sportclub en help mee het verschil te maken. Schrijf je voor 31 december in voor de mooiste estafetteloop.

Schrijf je in!