Meerjarige financiële steun van Roparun voor Familiehuis Daniel den Hoed

29 oktober 2023 11:33
Het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam krijgt de komende jaren financiële steun van Stichting Roparun. In totaal omvat het partnerschap 300 duizend euro in de komende drie jaar. Zaterdag werd de directie van het Familiehuis blij verrast tijdens de open dag van de Roparun in Rotterdam.
 
Het Familiehuis biedt met zo’n 8000 overnachtingen per jaar een tijdelijk tweede thuis voor kankerpatiënten en hun naasten, op loopafstand van het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. Tijdens de moeilijke periode van ziekte en behandeling, kan men hierdoor dichtbij elkaar blijven en ervaart men steun van naasten, lotgenoten en vrijwilligers, hetgeen een positieve bijdrage levert aan het welzijn van zowel patiënten als familieleden.
 
Roparun-directeur Lesly Wolters zegt blij te zijn met de meerjarige samenwerking: "Wij zijn met een aantal organisaties die dicht bij ons staan een langdurige samenwerking aan het starten. Zo zijn deze prachtige doelen voor een langere periode verzekerd van steun. Het Familiehuis Daniel den Hoed is zo’n mooie organisatie met een belangrijk doel. Hand in hand is deze organisatie met Roparun meegegroeid en daar zijn wij trots op."
 
Ook directeur Rachel Maréchal van het Familiehuis is blij met de toegezegde donatie van Stichting Roparun: "De deelnemers van de Roparun dragen het Familiehuis al van oudsher een warm hart toe en we zijn dankbaar dat we mede dankzij hun steun destijds het nieuwe en grotere logeerhuis hebben kunnen realiseren. We vinden het belangrijk dat een logeerverblijf voor iedereen binnen onze doelgroep haalbaar is en trachten daarom de eigen bijdrage voor gasten, op dit moment 25 euro per kamer per nacht, zo laag mogelijk te houden. We blijven daarvoor afhankelijk van giften en donaties van derden. Deze structurele bijdrage van de Roparun brengt ons weer een belangrijke stap dichter bij dit doel."