Oase op de Veluwe

16-05-2016 om 03:54 uur

Eigenlijk zijn er geen woorden voor om te beschrijven hoe geweldig de rustplaats Oase op de Veluwe (Brandweer kazerne Ede) is.

Bij binnenkomst worden we gelijk geholpen door een van de gastvrouwen. ‘Willen jullie wat te drinken, lekker wat eten of lekker even uitrusten?’ vraagt ze meteen. ‘Boven zijn ze pannenkoeken aan het bakken, mocht je daar trek in hebben.’ Ze vertelt over de rustplaats. Dit jaar organiseert de brandweer kazerne de rustplaats voor de vierde keer. De afgelopen drie jaar hebben ze het voor elkaar gekregen om in de top drie te belanden van de Roparunnersteden.

De waxinelichtjes na het Nationaal Park Hoge Veluwe leiden de Roparunners naar de kazerne, waarbij de route zelfs voor een gedeelte door de kazerne loopt. Als de teams eenmaal binnen zijn, staat het team van Toon Hermans Huis Ede klaar met pannenkoeken. De lucht van verse pannenkoeken hangt in de lucht, want ze worden nog steeds bij gebakken tot het laatste team is gearriveerd. Het Toon Hermans Huis Ede is een inloop huis voor mensen die geraakt zijn door kanker. Zij hebben steun gehad van Oase op de Veluwe middels het geld dat zij hebben gekregen als een van de Roparunnersteden.

De sfeer in de kazerne is onbeschrijfelijk. Hoe moe je ook bent, je krijgt zeker weer kracht en positieve energie van alle lieve mensen die op de locatie willen helpen. Ook de teams geven aan dat het een geweldige locatie is om te rusten. De gastvrouw van de brandweerkazerne vertelt, ‘We krijgen gemiddeld 18 teams over de vloer tijdens de Roparun, maar er komen ook nog teams langs die zich niet hebben opgegeven. We vinden voor iedereen wel een plekje.’

Hamburg oase Veluwe2 Hamburg oase Veluwe1Hamburg oase Veluwe3Hamburg oase Veluwe11 Hamburg oase Veluwe10 Hamburg oase Veluwe9 Hamburg oase Veluwe7 Hamburg oase Veluwe8 Hamburg oase Veluwe5 Hamburg oase Veluwe6 Hamburg oase Veluwe4

Tijd tot de start van Roparun 2019

De Roparun vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2019

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

324Teams
128Doelen
€2.296.808,55Opbrengst

Hoofdsponsor

Faber Audiovisuals

SponsorPlus

Faber Audiovisuals