Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De run op het leven

324 Teams
128 Doelen
€5.626.988,79 Opbrengst Roparun 2019

Snelheid en Precisie

08-06-2018 om 21:30 uur

Tussen het feesten door, zijn er tijdens de Slotavond verschillende momenten voor een prijsuitreiking. Zojuist zijn tijdens het feest in Alcazar de prijzen toegekend aan de teams die het snelst naar Rotterdam hebben gelopen en de teams die het meest precies waren met hun doorgegeven snelheid.

Het wedstrijdelement is al jaren geen onderdeel meer van de Roparun, maar toch moet er iemand het eerst zijn.. Op de route Parijs was dit Team 207 KMA met een totale tijd van 33:15:32. Met hun korte sprints is het een spannend team om naar te kijken. Het team is als laatste vertrokken vanuit Parijs om 02:36, maar wisten toch als eerst aan te komen in Rotterdam.

Aan de andere kant op de route Hamburg was Team 309 NNN het snelst met een totale tijd van 35:36:21. Zij vertrokken om 01:12 vanaf het startterrein op de Reiherstieg in Hamburg en waren op Tweede Pinksterdag nog voor 13:00 uur al in Rotterdam.

Alle teams geven in het begin van het Roparunjaar een gemiddelde snelheid door aan de organisatie. Deze snelheid wordt gebruikt om een starttijd in te plannen, met als berekening een gespreide aankomst van teams op de finishlocatie. Het is voor de organisatie belangrijk dat niet alle teams rond dezelfde tijd finishen, om een logistieke ramp te voorkomen ;). De teams die uitzonderlijk goed vooraf hun gemiddelde snelheid heeft voorspeld, verdienen het dan ook om in het zonnetje gezet te worden!

Op de route Parijs had Team 3 Run4Care de beste voorspelling, met een verschil van slechts 36 seconden op hun verwachte finishtijd. Team 118, Team Hollander waren op de route Hamburg het meest precies. Met een verschil van maar 12 seconden(!) op de voorspelde aankomsttijd en dat op een afstand van meer dan 550 kilometer.

Alle teams zijn het podium op gekomen om hun beker en felicitaties in ontvangst te nemen. Altijd een mooi moment om te zien welke dansmoves onze winnende teams in huis hebben! Allen gefeliciteerd!

 

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden