Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

De run op het leven

324 Teams
128 Doelen
€5.626.988,79 Opbrengst Roparun 2019

Wellnessruimte voor Hospice Noetsele

06-03-2019 om 11:44 uur

Sinds januari 2019 kunnen mensen die hun laatste levensfase doorbrengen in Hospice Noetsele in Hellendoorn gebruik maken van een wellnessruimte. Deze, van allerlei moderne snufjes voorziene ruimte, werd mogelijk gemaakt dankzij stichting Roparun. 

Siny Runneboom, coördinator Hospice Noetsele vertelt: ‘We willen onze bewoners graag een ontspanningsmoment aan kunnen bieden als ze dit graag willen of nodig hebben, bijvoorbeeld bij onrust, angst, spanning of pijn. Het is bewezen dat een warm bad een heilzame werking kan hebben op mensen, waardoor ze weer meer kunnen ontspannen.’

Jarenlang sparen én 42.500 euro van Roparun
Medewerkers en vrijwilligers van het hospice waren al jaren bezig om geld te sparen voor een wellnessruimte. Siny: ‘Na contact met Ben Kamphuis van Roparunteam Almeloopers uit Almelo, besloten we stichting Roparun aan te schrijven voor een bijdrage. Ook Ben was heel enthousiast en hij wilde ons helpen om het hele project te laten financieren door stichting Roparun. Hij raadde aan om ook de wens voor een elektrische aangestuurde wandelrolstoel in de aanvraag mee te nemen. In december ontvingen wij van Roparun het positieve bericht met toezegging voor de financiering. We zijn Ben dan ook erg dankbaar voor alle hulp.’

Niet zomaar een badkamer
Omdat het een echte wellnessruimte en geen badkamer moest worden, werd een binnenhuisarchitect in de arm genomen om de ruimte te ontwerpen. Het resultaat is een warme ruimte waar de mensen die in het hospice verblijven erg blij mee zijn. Siny: ‘Een aantal personen hebben er al gebruik van gemaakt met een brede glimlach op hun gezicht. Zo bijzonder dat we dit nu kunnen aanbieden, het is een mooi stukje zorg wat nu in een hele andere sfeer gegeven kan worden.’

Hospice Noetsele
Hospice Noetsele in Hellendoorn is een zelfstandige woonvoorziening met verzorging en verpleging voor mensen die in hun laatste levensfase zijn. Doelstelling van het hospice is de laatste levensfase voor de cliënt zo draaglijk mogelijk te maken. Hospice Noetsele is gehuisvest in het voormalige Koetshuis op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer te Hellendoorn en biedt plaats aan vier cliënten.

© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden