Tijd tot de start van Roparun 2020

De Roparun vindt plaats van 30 mei t/m 1 juni

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2020 in cijfers

De run op het leven

337 Teams
53 Doelen
€376.874,70 Opbrengst Roparun 2020

Rondje door de kerk in Goudriaan

10-06-2019 om 11:36 uur

Het is een emotioneel moment voor velen. In Goudriaan maken de teams op de Hamburg-route een ronde door de Hervormde Kerk. Een plek waar even tijd is voor bezinning. Stilgestaan kan worden bij de vergankelijkheid van het leven. De lopers en fietsers krijgen in een videoboodschap de tekst mee ‘Leef met volle teugen! Durf te leven met de dag. Glimlach elke morgen. Er is iets moois dat op je wacht.’ Het is de tekst van een lied van Elbert Smelt en de op 6 mei op 37-jarige leeftijd aan kanker overleden zangeres Kinga Ban.

De rondgang door de kerk is een initiatief van onder andere dorpsbewoonster Cora van der Heiden, echtgenoot van Dirk (die meedoet met Team 135 Goudriaan) en moeder van vier kinderen. Kort nadat haar jongste dochter geboren werd, kreeg ze de diagnose borstkanker. “Wij hebben de vreugde van de geboorte, maar ook het verdriet van de ziekte in de kerk gedeeld. Het is zo’n groot contrast en het doet je beseffen wat echt belangrijk is in het leven. Toen duidelijk werd dat ik nog behandeld kon worden, hebben wij dat ook gevierd met elkaar. Je hebt zoveel vragen, waarom ik? Waarom nu? Dan is de kerk een rustpunt. Een plek waar je steun krijgt. Dat willen we vandaag ook voor de deelnemers van de Roparun zijn.”

Dominee Arie de Fijter omarmt het initiatief. “Wij heten iedereen welkom. Het is een moment om uit te blazen. Een meditatief moment. Zij kunnen hier even wat eten, drinken, een kaarsje voor iemand aansteken of een tekst die ze kwijt willen als een soort van verwerking achterlaten. Niks moet, maar ik hoop dat mensen de steun en warmte ervaren die we mee willen geven. Velen lopen immers met iemand in gedachten.”

Teams maken massaal gebruik van de gelegenheid om even bij te komen en stil te staan bij diegene waarvoor ze het allemaal doen. Een traantje wordt weggepinkt bij het aansteken van een kaarsje en het schrijven van een persoonlijke tekst. Het is indrukwekkend. Kippenvel.
© 2019 Stichting Roparun | Alle rechten voorbehouden