Route 2019

De routes van de Roparun worden jaarlijks opnieuw uitgestippeld door het Roparun routeteam. De route wordt in verschillende versies gepubliceerd, dit heeft als reden dat de route tussentijds beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, vergunningen of om veiligheidsredenen. De definitieve route verschijnt 1 week voor de start van de Roparun.

Route van Roparun 2019

De eerste versie van de route van Roparun 2019 wordt gepubliceerd in de eerste week van januari 2019. Deze zal grotendeels gebaseerd zijn op de laatste versie van de route van 2018. Deze zijn via onderstaande links nog beschikbaar:

Route Parijs 2019 V1

Google Maps url

Google Earth KMZ bestand en Garmin en TomTom navigatie bestanden, inclusief Routerol (zip bestand)

Route Hamburg 2019 V1

Google Maps url

Google Earth KMZ bestand en Garmin en TomTom navigatie bestanden, inclusief Routerol (zip bestand)

Wijzigingen t.o.v. 2018 V4

Hoe werkt het?

Voor meer informatie over de routebestanden, download “Lees-dit-eerst” document.

Navigatie

De begeleiders op de fiets en de chauffeurs van de begeleidende voertuigen kunnen gebruik maken van de Tomtom en Garmin bestanden en van de routerol. Ook is het mogelijk zelf kaartmateriaal af te drukken vanuit Google Maps.

Bij de Garmin en Tomtom zip bestanden zit een verwijzing naar diverse websites waar handleidingen te vinden zijn hoe de bestanden op de navigatie-apparaten geladen kunnen worden. Deze Handleiding TomTom via MyTomTom kun je eventueel ook gebruiken voor nieuwere modellen TomTom of deze Handleiding TomTom oude type. Kijk voor verdere uitleg in de handleiding van je eigen navigatie apparaat.

Het is aan te bevelen om, voordat je met de verkenning van de route begint, dit eerst thuis te doen d.m.v. de Google Earth en Google Maps bestanden.

Indien de begeleidende fietser gebruik maakt van een Garmin Trackapparaat, dan dient deze ook de routerol bij zich te hebben want bepaalde instructies worden in Garmin niet weergegeven (bijvoorbeeld toiletten, cp’s en gevaarlijke punten).

Parkeren op Vijfsluizen

Teams mogen hun voertuigen parkeren op bedrijventerrein Vijfsluizen in Schiedam. Hier is een metrostation wat leidt naar station Blaak in Rotterdam, zo staan de teamleden direct voor de teamzone om de overige teamleden op te wachten en gezamenlijk te finishen op de Binnenrotte.

Fietsroute naar vijfsluizen vanaf de finish (Via fietsenstalling)

Tijd tot de start van Roparun 2019

De Roparun vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2019

0 dagen
0 uur
0 minuten
0 seconden

Roparun 2019 in cijfers

334Teams
57Doelen
€1.343.208,82Opbrengst

Hoofdsponsor

Faber Audiovisuals

SponsorPlus

Faber Audiovisuals